انواع برد دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی ساخت

معمولا هنگام خرید دوربین مداربسته، با اصطلاحاتی رو به رو میشوید که عدم آشنایی با این اصطلاحات ممکن است در انتخاب شما تاثیر منفی بگذارد. پیش از این به شما انواع کیس دوربین مداربسته و انواع دید در شب دوربین مداربسته را معرفی کردیم. در این قسمت قصد داریم به شما انواع بُرد دوربین مداربسته را معرفی کنیم.

انواع دوربین مداربسته بر اساس برد، به سه دسته اصلی، طبقه‌بندی می‌شوند:

  • دوربین مداربسته آنالوگ
  • دوربین مداربسته AHD
  • دوربین مداربسته IP
    • دوربین مداربسته وایرلس (بی سیم)
    • دوربین مداربسته سیم کارتی (سیم کارت خور)
    • دوربین مداربسته IPC

در واقع، دوربین مداربسته IP نیز خود به سه دسته فرعی‌تر طبقه‌بندی می‌شود که دوربین مداربسته بی سیم، دوربین مداربسته سیم کارتی یا سیم کارت خور و دوربین مداربسته IPC میباشند. در مطالب پیش رو، سعی داریم که شما را با انواع برد دوربین مداربسته، آشنا سازیم.

انواع برد دوربین مداربسته

وظیفه برد دوربین مداربسته چیست؟

برد دوربین مداربسته قطعه ای الکترونیکی است که داخل کیس یا بدنه دوربین قرار میگیرد و وظیفه اصلی آن برقراری ارتباط بین اجزای مختلف دوربین مداربسته است. در واقع برد ها پل ارتباطی بین قسمت های مختلف دوربین مانند لنز، سیم ها و اتصالات، دید در شب و غیره هستند. علاوه بر این، برد در دوربین مداربسته بستری مناسب برای قرار گیری قطعاتی مانند خازن و عملگر دید در شب است. در ادامه شما را با انواع برد دوربین مداربسته که در واقع همان انواع تکنولوژی ساخت دوربین مداربسته است معرفی میکنیم.

دوربین آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ، قدیمی و منسوخ!

دوربین مداربسته آنالوگ، نسل قدیمی‌تر سیستم‌های مداربسته را تشکیل می‌دهند که امروزه رفته رفته، در حال از رده خارج شدن می‌باشند. این دوربین‌ها در مقایسه با دوربین های تحت شبکه یا دیجیتال، از عیب‌های بزرگی دارند که یکی از بزرگترین آنها، محدود بودن کیفیت تصویر این نوع دوربین‌ها است.

انتظار کاربر از کیفیت تصویر و قابلیت‌های مورد نیاز، بیشتر شده است و به نوعی، سیستم‌های جدید، از کیفیت تصاویر بالایی همراه هستند. هزینه نگهداری از سخت‌افزارهای دوربین های آنالوگ، کم نیست و این موضوع موجب می‌شود که این دوربین‌ها با سیستم‌های جدید سازگاری کمتری را داشته باشند.

دوربین مداربسته نوعِ آنالوگ، یکی از تجهیزات الکترونیکی و امنیتی محسوب می‌شود که از آن، جهتِ دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنال، استفاده می‌شده است. این دوربین‌ها، ابتدایی‌ترین نوع دوربین های مداربسته هستند. عملکرد دوربین آنالوگ به واسطه حسگرهای الکترونیکی انجام می‌شود. با این حال، این دوربین‌ها، قیمت مقرون به صرفه‌تری را نسبت به انواع دیگر دوربین‌ها، دارند.

شاید مهمترین تفاوتی که بین دوربین آنالوگ و دوربین دیجیتال وجود داشته باشد، قیمت تمام شده آنها است. در هر صورت، قیمت دوربین مداربسته دیجیتال بالاتر از نوع آنالوگ آن می‌باشد. قطعاً می‌دانید که «قیمت» یک عامل بسیار تأثیر گذار بر ویژگی‌ها و قابلیت‌های دوربین مداربسته است. تفاوت دیگر بین این دو نوع دوربین، کیفیت متفاوت آنها نسبت به هم است؛ به طوری که در دوربین مداربسته دیجیتال، کیفیت تصویر بسیار بالاتر است.

دوربین مداربسته نوع آنالوگ حتی اگر در بهترین نوع آن انتخاب شود، باز هم وضوح تصویر چشم‌گیری ندارد و از نظر کیفیت، ضعیف‌تر از  دوربین دیجیتال است. در واقع تصویری که در دوربین دیجیتال ذخیره می‌شود، از نظر کیفیت، چندین برابر دوربین آنالوگ است. دستگاه‌های ذخیره‌ساز جدید دیجیتال، سخت افزار قوی‌تری نسبت به سیستم‌های آنالوگ دارند.

اگر قصد خرید دوربین های آنالوگ دارید، میتوانید به دیجی کالا مراجعه کنید 🙂

دوربین AHD

دوربین مداربسته AHD، یک انتخاب اقتصادی

AHD، یک تکنولوژی نسبتا جدید برای ضبط تصاویر با وضوح بالا است که برای سیستم‌های نظارتی طراحی شده است. AHD برگرفته از عبارت «Analog High Definition» به معنی «آنالوگ با وضوح بالا» می باشد. این دوربین ها که عمدتا کیفیت معقول همچنین قیمت مناسبی دارند، معمولا در دسته دوربین های اقتصادی و مقرون به صرفه قرار میگیرند.

دوربین های آنالوگ نسل قدیم، کیفیت و رزولوشن تصویر بسیار پایینی داشتند. اما از آنجایی که نسل های جدید دوربین های آنالوگ که با نام AHD آن ها را میشناسیم، بر بستر کواکسیال تصاویر و فیلم HD را به DVR ارسال می‌کنند توانستند تا حد زیادی این مشکل ها را برطرف کنند. به شما پیشنهاد میکنیم از قسمت فروش دوربین AHD فروشگاه تک پلاس دیدن کنید.

همان طور که اشاره شد، اساس کار دوربین AHD مانند دوربین های آنالوگ است. به عبارت دیگر، اطلاعات همچنان از طریق کابل کواکسیال منتقل و توسط DVR دریافت و ذخیره می‌شود. اما از چه طریقی، کیفیت تصویر ارسال شده بهبود یافته است؟

در این نوع تکنولوژی، تصاویر با استفاده از روشی جدید، کدگذاری و منتقل می‌شوند. ذخیره این تصاویر نیز، بر پایه همین کدگذاری انجام می‌شود. این کار توسط چیپ‌های AHD RX انجام می‌شود. به این ترتیب که تصاویر با حجم بالا به صورت دیجیتال از دوربین دریافت و سپس توسط چیپ AHD RX با رزولوشن AHD کدگذاری می‌شوند. این کدگذاری منجر به کاهش حجم آنها شده تا عبور اطلاعات میسر شود. بعد از عبور از کابل، اطلاعات به صورت دیجیتال به DVR فرستاده می‌شوند.

دوربین AHD در بستر کواکسیال، تصاویر را ارسال می‌کند؛ در حالی که در دوربین هایIP  ارسال از طریق شبکه داخلی انجام می‌شود و کابل مورد استفاده، کابل اینترنت یا شبکه است. تأمین برق دوربین در سیستم‌های AHD با کابل‌کشی مجزا و با استفاده از آداپتور، امکان پذیر است. در مقابل دوربین های IP که در صورت وجود قابلیت PoE بدون نیاز به کابل‌کشی برای برق، از طریق کابل شبکه تغذیه می‌شوند.

دوربین های AHD در مقایسه با دوربین های تحت شبکه، از نظر اقتصادی، بسیار مقرون به صرفه هستند. قیمت این تجهیزات، بیشتر به دستگاه‌های آنالوگ نزدیک است تا دوربین های تحت شبکه. همین موضوع باعث استقبال زیاد از AHD شده است؛ به گونه‌ای که تقریباً دیگر سیستم‌های آنالوگ کنار گذاشته شده‌اند.

دوربین IP

دوربین مداربسته آی پی (IP) یا تحت شبکه ، آخرین تکنولوژی

دوربین مداربسته IP، به عنوان یکی از متداول ترین تجهیزات در سیستم‌های امنیتی و نظارتی محسوب می‌شود. این دوربین‌ها با قابلیت‌هایی که دارند، می‌توانند در هر نوع شرایط آب و هوایی، به کار روند. به دوربین های مداربسته IP، «دوربین مداربسته تحت شبکه» نیز گفته می‌شود. ساختار سیستمی این دوربین‌ها به صورتی است که شما می‌توانید با تنظیم آدرس IP بر روی آنها، از طریق شبکه یا اینترنت به صورت آنلاین تصاویر ارسال شده از دوربین‌ها را مشاهده و یا دریافت کنید.

یک دوربین تحت شبکه، به طور کلی از لنز، سنسور تصویر، پردازشگر تصویر، چیپ فشرده‌سازی و چیپ شبکه، تشکیل شده است. زمانی که نور از سنسور عبور می‌کند، به سیگنال دیجیتال تبدیل شده و توسط پردازشگر تصویر پردازش می‌شود؛ در ادامه، این دیتا، فشرده‌سازی شده و بر روی شبکه ارسال می‌شود. اگر قصد خرید دوربین مداربسته تحت شبکه دارید، از صفحه فروش دوربین آی پی فروشگاه ما دیدن کنید.

دوربین وایرلس

دوربین مداربسته وایرلس، بدون سیم ولی نیازمند مودم

دوربین های مداربسته بی سیم را به نام‌های مختلفی همچون «دوربین مداربسته وایرلس» و «دوربین مداربسته وای فای» نیز شنیده‌ایم. دوربین مداربسته بی سیم، به این معنا است که تصاویر را به صورت بی سیم به شما می‌رساند و برای انتقال تصاویر، نیازی به کابل‌کشی یا سیم‌کشی نیست. بعضی دوربین‌ها برای شارژ شدن، از باتری استفاده می‌کنند و برخی دیگر از آداپتور برای تامین برق مورد نیاز دوربین استفاده میکنند.

در مورد دوربین های مداربسته با سیم، می‌توان گفت که نیاز به انجام کابل‌کشی و سیم‌کشی‌های گسترده‌ای دارند؛ در حالی که سیستم‌های دوربین مداربسته بی سیم، تا حد زیادی، شما را از این شلوغی‌های سیم‌ها و کابل‌های دوربین مداربسته سیمی راحت و بی‌نیاز می‌کند. به علاوه، دوربین های بی سیم چون کابل‌کشی کمتری دارند، راحت‌تر می‌توان برای آنها، فضایی را جهت نصب انتخاب کرد. این دوربین‌ها در بیشتر موارد، نیازی به شخص نصاب ندارند. شما حتی خودتان می‌توانید دوربین های بی سیم را به آسانی نصب و راه‌اندازی کنید.

دوربین مداربسته بی سیم، در انواع مختلفی وجود دارند. هر کدام از مدل‌های دوربین های بی سیم دارای قابلیت‌های منحصر به فردی هستند که آن را از دوربین های دیگر متمایز می‌کند؛ برای مثال، دوربین های مداربسته بی سیم از نوع مخفی و کوچک، ضد آب، 5 مگاپیکسل، خورشیدی و غیره.
این دوربین‌ها دارای قابلیت های متفاوتی از هم هستند؛ مثلاً بعضی مدل‌ها ضد آب هستند و مناسب فضاهای بیرونی هستند و برخی دیگر دارای تصویر پانوراما هستند که کل یک فضا را تحت پوشش خود قرار می‌دهند.دوربین های مخفی بی سیم، اندازه‌ای کوچک دارند تا بتوانید آن را در هر جایی قرار دهید. دوربین های خورشیدی بی سیم، حتی نیروی برق خود را هم از تابش نور خورشید به دست می‌آورند. برخی از مدل‌ها، دارای پروژکتور نیز هستند که دید در شب واضح و شفافی را ارائه می‌دهند.
دوربین سیم کارتی

دوربین مداربسته سیم کارتی، بدون سیم و بدون نیاز به مودم

دوربین مداربسته سیم کارتی یا سیم کارت خور، به دوربین تحت شبکه بی سیمی گفته می‌شود که نیاز به اینترنت مودم از طریق کابل یا حتی وای فای ندارد. این سری از دوربین‌ها، اینترنت خود را از طریق سیم کارت تأمین می‌کنند و بر مبنای تکنولوژی 3G و 4G کار می‌کنند.

عملکرد آنها به این صورت است که اگر در هنگام وقوع رویدادها، آنتن و یا اینترنت قطع شود، پس از وصل اینترنت می‌توانند کلیه رویدادهای زمان قطع اینترنت را از طریق اینترنت سیم کارت به نرم‌افزار انتقال تصویر ارسال کنند. اگر چه اصطلاح «بی سیم» برای این دوربین‌ها در نظر گرفته شده است؛ اما منظور از این اصطلاح، انتقال تصویر بی سیم است. برای تأمین انرژی آن‌ها، نیاز به تأمین برق از طریق آداپتور و یا باتری است. لذا در هنگام نصب، باید به این موضوع توجه شود.

البته برخی از این دوربین‌ها نیز وجود دارند که تغذیه آنها، بدون نیاز به آداپتور و از طریق باتری داخلی یا پنل خورشیدی تأمین می‌شود. استفاده از پنل خورشیدی به عنوان منبع تغذیه، خیلی کارآمد به نظر نمی‌رسد؛ چرا که نصب پنل خورشیدی در برخی از اماکن آسان به نظر نمی‌رسد و هزینه‌های زیادی را به همراه دارد؛ اما استفاده از پنل خورشیدی و باتری داخلی، در مواقعی که برق آداپتور جدا شود یا برق قطع شود؛ می‌تواند به ذخیره تصاویر در این شرایط کمک کند. همچنین، آنها دارای قابلیت پشتیبانی از رَم داخلی (Micro SD Card) می‌باشند. بنابراین نیاز به هیچ دستگاه ذخیره‌سازی نیست.

دوربین مداربسته از نوع سیم کارتی، برای اتصال به دستگاه، نیاز به وجود یک بستر فیزیکی یا همان کابل دارد که بسته به نوع دوربین می‌تواند کابل کواکسیال یا کابل شبکه باشد. این نوع دوربین‌ها با توجه به برخورداری از حداکثر پهنای باند و سرعت، می‌توانند ارتباطی با حداکثر پایداری و بدون وقفه ارائه دهند. دوربین های مداربسته سیمی در مقایسه با دوربین های بی سیم، ایمنی بیشتری را دارند؛ چرا که در مورد آنها، امکان هک شدن و شنودِ اطلاعات در میانه راه وجود ندارد. دوربین مداربسته بی سیم می‌تواند بدون وجود کابل و بستر فیزیکی، تصاویر را با استفاده از امواج وایرلس انتقال دهد.

دوربین آی پی

دوربین مداربسته IPC، تحت شبکه و با سیم

سری دیگری از دوربین های تحت شبکه نیز طراحی و تولید شده اند که انتقال تصویر را تحت شبکه و به کمک کابل شبکه یا همان کابل LAN انجام میدهند. این دوربین ها جایگزین مناسبی برای دوربین های آنالوگ و AHD هستند. در واقع IPC مخفف عبارت «Internet Protocol Camera» است و دلیل این نام گذاری این است که انتقال تصویر در این دوربین ها بر بستر اینترنت صورت میگیرد. 

دوربین مداربسته آی پی برخلاف دوربین های AHD و آنالوگ، تصاویر ثبت شده را به دستگاه NVR ارسال میکند. واژه NVR مخفف عبارت «Network Video Recorder» است و این یعنی انتقال تصویر تحت شبکه و با استفاده از کابل شبکه (کابل LAN) انحام میشود. 

از آنجایی که انتقال تصویر توسط کابل LAN و تحت شبکه است، به همین دلیل کیفیت این دوربین ها بسیار بالا تر از دوربین های آنالوگ و AHD است. به طوریکه میتوانید تا چندین مرتبه روی ویدیو های ضبط شده زوم کنید بدون اینکه افت کیفیت محسوسی مشاهده کنید. این دوربین ها، آخرین نسل دوربین های مداربسته هستند که احتمال میرود در آینده‌ای نزدیک، جایگزین دوربین های AHD شوند.

راهنمای خرید بر اساس برد دوربین مداربسته

انتخاب بهترین دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی بُرد

در بین تنوع گسترده از انواع دوربین مداربسته بر اساس برد و تکنولوژی ساخت، گاهی انتخاب بهترین و مناسب ترین دوربین کمی سخت میشود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم پیش از خرید دوربین، از مشاوره رایگان کارشناسان تک پلاس استفاده کنید. اما اگر بخواهیم بر اساس تجربه، یک نسخه کلی به شما تقدیم کنیم، پاسخ به سوالات زیر به انتخاب شما بسیار کمک میکند.

دوربین شما جنبه امنیتی دارد یا نظارتی؟

اگر قصد شما از نصب دوربین مداربسته صرفا کنترل کردن لحظه ای محیط است و این احتمال بسیار کم است که پس از مدت زمان طولانی نیاز به چک کردن ویدیو های ضبط شده داشته باشید، بهترین انتخاب دوربین بی سیم است.

چرا که دوربین مداربسته بی سیم امکانات فوق العاده ای در اختیار شما میگذارد ضمن اینکه خیال شما را از دردسر های سیم کشی و سر و کله زدن با نصاب راحت میکند. در بین دوربین های بی سیم اگر محیط شما به مودم مجهز است دوربین مداربسته وای فای انتخاب هوشمندانه ای است اما اگر به مودم هم دسترسی ندارید، دوربین مداربسته سیم کارت خور را خریداری کنید.

اما اگر هدف شما از نصب دوربین مداربسته، امنیت است ما به شما دوربین های AHD یا IPC را پیشنهاد میکنیم. لازم است بدانید که دوربین های بی سیم تصاویر را روی مموری ذخیره میکنند که خشاب مموری نیز روی دوربین تعبیه شده است. پس اگر سارق وارد محیط شما شود و دوربین را سرقت کند، شما هیچ دسترسی به تصاویر ضبط شده نخواهید داشت. این یکی از عیب های بزرگ دوربین های بی سیم است.

اما دوربین هایی که انتقال تصویر را از طریق کابل انجام میدهند، نهایتا تصاویر را روی هارد دیسک قرار گرفته در دستگاه DVR یا NVR ذخیره میکنند. به همین دلیل حتی اگر دوربین شما نیز سرقت شود، میتوانید به ویدیو های ذخیره شده دسترسی داشته باشید.

نیاز دارید که تا چند وقت ویدیو ها در حافظه نگهداری شود؟

دوربین های وایرلس و سیم کارتی حداقل رم 32 گیگابایت و حداکثر رم 128 گیگابایت را پشتیبانی میکنند. در حالیکه NVR و DVR پذیرش هارد با ظرفیت دلخواه را دارند. با این تفاسیر اگر حس میکنید که 10 الی 15 روز نگهداری تصویر برای شما کافی است، میتوانید از دوربین های سیم کارتی و بی سیم استفاده کنید. اما اگر ممکن است نیاز به ویدیو های ثبت شده تاریخ های قدیمی تر مثلا 1 الی 2 ماه پیش (یا حتی بیشتر) نیاز داشته باشید، دوربین های AHD و IPC را انتخاب کنید.

چقدر میخواهید هزینه کنید؟

دوربین های وایرلس و سیم کارتی، از آنجایی که نیاز به دستگاه ضبط تصویر، سیم کشی و هزینه نصب ندارند، تقریبا ارزان ترین گزینه دوربین مداربسته هستند. اما اگر با توضیحات بالا حس کردید که مزیت های دوربین های AHD و IPC به هزینه های دستگاه و سیم کشی غلبه میکند، باید به این سوال پاسخ دهید که تا چه حد جزئیات برای شما مهم است؟

دوربین های IPC کیفیت تصویر بالاتر و با جزئیات بیشتر فراهم میکند اما اگر قصد داشته باشید یک تصویر کلی از محیط داشته باشید، دوربین های AHD پاسخگوی نیاز های شما هست.

ما معمولا دوربین های IPC را برای طلا فروشی ها و صرافی ها، ورودی پارکینگ ها، صندوق فروشگاه ها و سایر موارد مشابه پیشنهاد میکنیم. دوربین های AHD هم میتوانند در آپارتمان ها و مشاعات ساختمانی، فروشگاه ها و مغازه ها، کلاس های مدرسه و آموزشگاه ها و موارد این‌چنینی استفاده شوند.

پیشنهاد ما چیست؟

اگر بخواهیم نهایتا به شما بهترین دوربین مداربسته را پیشنهاد دهیم، توجه به توصیه های زیر ضروری است:

  • برای محیط های داخلی مانند منزل یا داخل دفتر کار که احتمال حضور سارق کم است و نصب دوربین مداربسته برای شما بیشتر جنبه نظارت دارد، از دوربین های بی‌سیم مانند وایرلس و سیم کارتی استفاده کنید.
  • برای محیط های خارجی که دسترسی به دوربین مداربسته‌ی شما کار سختی نیست، به شما دوربین های AHD یا IP را پیشنهاد میدهیم. چرا که اگر دوربین شما دزدیده شود حداقل به فیلم های ثبت شده پیش از وقوع سرقت دسترسی دارید.
  • اگر جزئیات برای شما حائز اهمیت است،بخ عنوان مثال نیاز دارید تا مکررا ویدیوی صندوق فروشگاه خود را چک کنید و برای شما مهم است که جزئیات رسید های کارت‌خوان نسباتا واضح باشد، از دوربین آی پی استفاده کنید. ولی انتنظار جزئیات خیلی زیاد ندارید، به عنوان مثال صاحب یک شرکت هستید و میخواهید از راه دور بر نیرو های خود نظارت داشته باشید، دوربین AHD کفایت میکند. 

سوالات متداول

وظیفه برد دوربین مداربسته، برقراری ارتباط بین اجزای مختلف دوربین مداربسته مانند لنز، سیم ها و اتصالات، خازن، دید در شب و غیره است.

  • آنالوگ
  • اچ دی یا AHD
  • آی پی یا IP
    • وایرلس
    • سیم کارت خور
    • IPC

هر کدام از این برد ها، در مدل ها متنوع نیز تولید شده اند.

یک دوربین قدیمی و از رده خارج که استفاده از آن را به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم. اگر هزینه برای شما مطرح نیست دوربین آی پی و اگر میخواهید انتخاب اقتصادی داشته باشید، دوربین AHD را جایگزین دوربین آنالوگ خود کنید.

نسل بعدی دوربین های آنالوگ که با توجه به قیمت، کیفیت قابل قبولی ارائه میدهند. این دوربین ها مناسب برای محیط هایی هستند که شما میخواهید کلیات را زیر نظر بگیرید، مانند پارکینگ یا فروشگاه.

آخرین نسل از تکنولوژی دوربین های مداربسته که خود انواع مختلفی دارد:

  • وایرلس: بدون سیم است ولی برای انتقال تصاویر و کنترل از راه دور، نیازمند مودم است. 
  • سیم کارت خور: بدون سیم است و اینترنت مورد نیاز برای انتقال تصاویر و کنترل از راه دور را توسط اینترنت سیم کارت تامین میکند.
  • IPC : نصب این دوربین ها به واسطه کابل شبکه صورت میگیرد و مناسب نمایش دقیق جزئیات هستند.

دوربین IP و AHD، در تکنولوژی ساخت تفاوت دارند. شاید نمونه تصویر این 2 سری دوربین را ببینید تفاوت چندانی مشاهده نکنید. اما وقتی روی تصاویر زوم کنید متوجه میشوید که دوربین آی پی در صورت زوم، افت کیفیت زیادی ندارند در حالیکه دوربین های AHD در صورت زوم، کیفیت را کاهش میدهند.

پشتیبانی و تماس با ما

آدرس : تهران، میدان حسن آباد، خیابان امام خمینی، بعد از شیخ هادی، پلاک 196، زنگ 3

تلفن تماس دفتر مرکزی : 66729950 – 021

تلفن تماس دفتر مرکزی : 66729950 – 021