دوربین مداربسته آنالوگ
امروزه تجهیزات الکترونیکی در زندگی ما نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. وجود این تجهیزات برای ما آن قدر کاربردی میباشد که به کارگیری برخی از آنها در بعضی از بخشهای زندگی، حیاتی و الزامی است. دوربین مداربسته آنالوگ، یکی از این تجهیزات میباشد. این نوع از دوربین مداربسته، مزیتهای بسیار زیادی دارد اما با ظهور دوربین AHD و دوربین آی پی، عملا این دوربین ها منسوخ شده اند.
سالهای زیادی است که دوربین آنالوگ به بازار عرضه شدهاند و میتوانیم بگوییم که از دوربینهای قدیمی این صنعت محسوب میشوند. در دوربین آنالوگ، یک ضبط کننده دیجیتالی تعبیه میشود که وظیفه ثبت تصاویر را به عهده دارد و پس از آن، آنها را به فرمت دیجیتال تبدیل میکند. سنسورهای تصویر CCD برای پردازش، تصاویر را به فرمت دیجیتالی تبدیل میکنند؛ اما پیش از آنکه ارسال تصاویر انجام میشود، لازم است که دوباره به حالت آنالوگ برگردانده شوند. در نتیجه، این دوربین میتواند همچون یک ضبط کنندههای مانیتور و ویدئو، فیلم را دریافت کند.
این مدل از دوربینها، در انواع مختلفی، طراحی و تولید میشوند که هر فرد میتواند با توجه به نیاز خود، یکی از آنها را در بازار جهت استفاده تهیه کند. اما پیش از اینکه ادامه مطلب را بخوانید، به شما توصیه میکنیم که دوربین مداربسته AHD یا IP را جایگزین دوربین های آنالوگ کنید. مقایسه این 3نوع دوربین در مطلب انواع برد دوربین مداربسته صورت گرفته.
1,280,000 تومان – 1,420,000 تومان
1,500,000 تومان – 1,980,000 تومان
1,600,000 تومان – 2,900,000 تومان
900,000 تومان – 1,300,000 تومان
1,550,000 تومان – 1,790,000 تومان
معرفی دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV) یک نوع تجهیز الکترونیکی است که جهت دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنالهای الکترونیکی، از آن استفاده میشود. این کار در دوربینهای مداربسته، به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت میگیرد.
در دوربین آنالوگ، خروجی دریافت شده توسط حسگر، به یک تقویت کننده فرستاده میشود و به طور مستقیم به خروجی فرستاده میشود. به همین دلیل، این دوربینها از سادگی زیادی برخوردار هستند و بسیار کم هزینه میباشند اما کم هزینه بودن همیشه دلیل بر خرید یک محصول نیست!
سیگنالهای ارسال شده توسط دوربین مداربسته، به منظور سادهسازی، مطابق با یکی از استانداردهای تلویزیونی رایجِ PAL یا NTSD به دستگاه ضبط کننده ارسال میشود. شما از این طریق میتوانید دوربین آنالوگ را به طور مستقیم به تلویزیون خود وصل کنید و تصاویر مربوط به آن را ببنید.
میزان کیفیت تصاویر در دوربین آنالوگ، تابعی از امواج آنالوگ میباشد؛ امواج آنالوگ همواره در معرض خطر انواع نویز قرار دارند. نویزهای مختلف الکترومغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق، همواره یکی از تهدیدات جدی برای کیفیت دوربینهای مداربسته آنالوگ هستند. به همین دلیل، استفاده از تجهیزات با کیفیت بالا و کابل دوربین مداربسته مرغوب، تأثیر به سزایی بر روی کیفیت تصویر در این نوع دوربینهای مداربسته دارد.

تاریخچه دوربین آنالوگ
از اولین سیستمهای امنیتی و نظارتی، می توانیم به دوربینهای مداربسته نوع آنالوگ، اشاره کنیم که قدمت بسیار زیادی دارند. در زمان گذشته، جهت نظارت و امنیت بیشتر، تنها راه موجود، استفاده از دوربین آنالوگ بود.
زندان هالووی در سال 1913، جزء اولین مکانهایی بود که از سیستمهای امنیتی آنالوگ استفاده کرد. در آن زمان، کمتر زندانی مجهز به دوربین مداربسته بود. زندان هالووی به منظور امنیت و نظارت بیشتر، از سیستم دوربین آنالوگ، بهره گرفت.
در سال 1942 میلادی نیز، برای نظارت بر فرآیند پرتاب موشک توسط آلمانیها، دوربین مداربسته آنالوگ، مورد استفاده آنها قرار گرفت.
2,512,000 تومان 2,344,000 تومان
1,900,000 تومان – 3,000,000 تومان
780,000 تومان
1,200,000 تومان – 3,400,000 تومان
1,050,000 تومان
نصب دوربین مداربسته آنالوگ و نکات مهم آن
با توجه به اینکه دوربین آنالوگ، توانایی پوششدهی زیادی از محیط اطراف را ندارد؛ بنابراین اصلیترین نکته، انتخاب محل مورد نظر برای نصب دوربین میباشد تا بتوانیم تمام نقاط مد نظر را تحت نظارت خود قرار دهیم.
از نکات دیگری که باید قبل نصب دوربین آنالوگ به آن دقت داشته باشیم، این است که نیاز به کابلکشی زیادی در محل نصب نداشته باشیم؛ چرا که هر چقدر کابل در حین نصب دوربین بیشتر باشد، کیفیت تصویر آن پایینتر میآید.
جهت انتخاب محل قرارگیری دستگاه ضبط تصاویر دوربین مداربسته، باید به موارد خاصی توجه داشته باشید. برای انتخاب محل این دستگاه، باید آن را از نظر امنیت، دما و راحت بودن کابلکشی در آن محیط (از دوربینها به دستگاه ضبط)، مورد بررسی قرار دهید.
اهمیت طول موج در ثبت تصاویر دوربین آنالوگ
بدیهی است که دوربین آنالوگ، برای تولید تصویر، نیاز به وجود نور دارد. نور یک تابش الکترومغناطیسی است. چشم انسان نسبت به این تشعشع حساس میباشد و فرکانسهای مختلف را به عنوان «رنگ» درک میکند. بدیهی است که تشعشع الکترومغناطیسی در تمامی فرکانسها یا طول موج معادل آن، وجود دارد. نور مرئی، تنها یک پنجره یا طیف کوچک در این محدوده را به خود اختصاص میدهد. این پنجره، محدودای بین ۳۸۰ نانومتر تا ۷۵۰ نانومتر میباشد.
با این حال، جهت به خاطر سپاری آسان، ما این محدوده نور مرئی را بین ۴۰۰ نانومتر تا ۷۰۰ نانومتر در نظر میگیریم. این فاکتور در دوربین مداربسته آنالوگ هم، اهمیت بسیاری دارد؛ یعنی میزان حساسیت به نور400 نانومتر، به بنفش و ۷۰۰ نانومتر، به رنگ قرمز، مربوط میشود. یک تغییر رنگ پیوسته از بنفش به آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز، در زمانی که طول موج افزایش مییابد، وجود دارد. در بسیاری از آزمایشها و تستهای انجام شده برای بررسی میزان حساسیت چشم انسان، برای ما اینطور مشخص شده است که همه رنگها، تأثیر یکسانی بر روی شبکیه چشم ندارند. به عنوان مثال، رنگ سبز برای چشم، بیشترین توجه را به خود جلب میکند.

تفاوت دوربین آنالوگ با آی پی، از زمین تا آسمان!
سیستمهای دیجیتال را با عنوان «دوربین مداربسته تحت شبکه» یا «دوربین مداربسته IP » نیز میشناسیم. از دید سیستماتیک دوربینهای تحت شبکه مانند یک کامپیوتر کوچک است که میتواند در هر جایی از شبکه قرار گیرد. در این دوربینها میتوانیم به صورت محلی یا ریموت، به تصاویر آنها دسترسی داشته باشیم؛ از این جهت است که قابلیت و توانمندی این نوع دوربینها نسبت به دوربین آنالوگ، بسیار بالاتر میباشد.
در سیستمهای مداربسته دیجیتال یا تحت شبکه، به جای استفاده از DVR از دستگاههای NVR استفاده میکنیم. گاهی اوقات میتوانیم از سرور و نرم افزار قدرتمندی استفاده کنیم که VMS نام دارد. تفاوت اساسی موجود بین این دو سیستم آنالوگ و دیجیتال، ارتقاء کیفیت و میزان رزولوشن میباشد. بر اساس این تفاوتها، نیازهای مشتریان و احراز هویت افراد نیز، تغییرات بسیاری کرد. به علاوه اینکه، ما در این سیستمها میتوانیم به صورت محلی، بر روی خود دوربین، یعنی بر روی کارت حافظه، عمل ذخیرهسازی را انجام دهیم.
نحوه عملکرد و اصول تصویربرداری در دوربین آنالوگ، تفاوتی با دوربین IP یا تحت شبکه ندارد. تفاوت اصلی، در نوع خروجی این دوربینهای مداربسته آنالوگ میباشد که برای دریافت و ارسال اطلاعات مربوط به صدا و تصویر، از امواج آنالوگ استفاده میکند. سختافزار مربوط به آن نیز، رابط BNC و انواع کابلهای کواکسیال همچون RG59 میباشد؛ در حالی که خروجی دوربینهای مداربسته تحت شبکه، از نوع دیجیتال میباشد و جهت انتقال اطلاعات، از کابل و رابط شبکه همچون CAT6 بهره میگیرد.
به شما پیشنهاد میکنیم از صفحه فروش دوربین AHD و فروش دوربین IP نیز دیدن کنید تا قیمت این 2نوع دوربین مداربسته به همراه مشخصات را مشاهده کنید.
نتیجه گیری (سخن پایانی)
با مرور بر تاریخچه دوربینهای مداربسته، اینطور درمییابیم که دوربینهای آنالوگ، از اولین نوع دوربینهای مداربسته میباشند؛ اما با ارائه تکنولوژی جدید و به روز، جای خود را به دوربینهای AHD و تحت شبکه دادهاند و به نوعی، منسوخ شدهاند.
دوربین آنالوگ، دارای کیفیت تصویر پایین و قابلیتهای بسیار محدودی میباشد؛ از این رو، توصیه میشود در محیطهای پر تردد، حساس، مکانهای عمومی، از دوربینهای مداربسته دیجیتال در بستر کواکسیال، از جمله AHD،HDCVI ، HDTVI و دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه، استفاده کنید. از این طریق، دید کافی و واضحی نسبت به محیط پیرامون خود پیدا میکنید.
به علت تولید محصولات به روز و جدید توسط تولید کنندگان سیستمهای نظارتی تصویری، افزایش احتمال وقوع جرم و جنایات و نیاز مشتریان به ارائه تصاویر بدون ایراد و نویز و دارای وضوح بالا، دوربین آنالوگ، به نوعی از چرخه تولید خارج شدهاند.
مجموعه بزرگ تک پلاس، با ارائه تکنولوژیهای TVI و CVI در جهت تأمین نیازهای مشتریان خود تلاش کرده است. در حال حاضر تک پلاس توانسته است بخش عظیمی از بازار کشور را به خود اختصاص دهند. همچنین، با تولید محصولات اقتصادی و با کیفیت بالا، رقابتی بزرگ با دوربین مداربسته نوع AHD و IP آغاز شده است؛ به این دلیل که علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت لازم را نیز دارند.
کاربر عزیز تک پلاس، در صورتی که در رابطه با محتوای این مظلب، دوربین آنالوگ و ویژگیهای آن، نظر و یا تجربهای دارید، پیشنهاد میکنیم نظرات یا تجربیات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید تا سایر کاربرانی که به این مقاله مراجعه میکنند، بتوانند از آنها بهرهمند شوند.
سوالات متداول
دوربین آنالوگ، اولین نسل دوربین های مداربسته است که با ظهور دوربین های آی پی و تحت شبکه، عملا از رده خارج شده است.
دوربین های AHD، نسل جدیدتر دوربین های آنالوگ هستند که میتوانند تصاویر را با کیفیت بالاتر و وضوح بیشتر برای شما فراهم کنند.
در حال حاضر دوربین های IP، به روز ترین تکنولوژی در صنعت دوربین مداربسته میباشند که تصاویر را با کیفیت عالی و نمایش جزئیات خیره کننده ثبت میکنند.
قطعا خیر!
اگر هزینه برای شما یک فاکتور مهم است دوربین های AHD را جایگزین آنالوگ کنید اما اگر میتوانید بیشتر هزینه کنید، دوربین های تحت شبکه (IP) فوقالعاده هستند.
پشتیبانی و تماس با ما
آدرس : تهران، میدان حسن آباد، خیابان امام خمینی، بعد از شیخ هادی، پلاک 196، زنگ 3
تلفن تماس دفتر مرکزی : 66729950 – 021
تماس با مدیر داخلی : 09125702099
آموزش نصب دوربین AHD
آموزش نصب دوربین AHD همراه با راهنمای مختصر و مفید در رابطه با خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته AHD در این مقاله به صورت کامل و جامع.
آموزش نرم افزار V380 (+دانلود) – اپلیکیشن دوربین مداربسته
اگر دوربین وایرلس تهیه کرده باشید، نام نرم افزار V380 به گوش شما خورده است.
نرم افزار XMeye ،برنامه انتقال تصویر دستگاه DVR و NVR
نرم افزار XMeye و XMeye Plus، یکی از بهترین نرم افزار ها برای کنترل و دسترسی به دستگاه ویدیو رکوردر (DVR و NVR) است.
چه دوربین مداربسته ای بخریم؟ راهنمای خرید دوربین مداربسته
راهنمای خرید دوربین مداربسته برای اماکن مختلف چیست؟ این مقاله را بخوانید…
بهترین دوربین مداربسته برای منزل
سلام به همراهان همیشگی فروشگاه بزرگ تک پلاس. در این مقاله قصد داریم بهترین دوربین
دستگاه دوربین یاب – لنز یاب دوربین مداربسته
دستگاه دوربین یاب چیست؟ | معرفی کامل دستگاه لنزیاباخیرا جنجال زیادی در فضای مجازی درباره