آموزش نصب دوربین مداربسته AHD همراه با ویدیو آموزشی جامع
با توجه به افزایش اهمیت امنیت اماکن و در پی آن افزایش درخواست ها برای خرید دوربین مداربسته و نصب آن، در این مقاله به شما آموزش نصب دوربین AHD را ارائه کردهایم. همچنین در انتهای این مقاله میتوانید آموزش ویدیویی نصب دوربین AHD را نیز مشاهده کنید.
پیش از شروع آموزش نصب دوربین AHD، لازم به ذکر است که نصب دوربین مداربسته AHD نیاز به تخصص و دانش فنی دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم پروسهی نصب دوربین AHD را به افراد متخصص و با تجربه بسپارید. اما اگر بهتازگی قدم در دنیای نصاب ها گذاشتهاید و یک نصاب تازهکار هستید یا قصد دارید دانش و اطلاعات خود را افزایش دهید، شما را به ادامه آموزش نصب دوربین AHD دعوت میکنیم.
تجهیزات لازم برای نصب دوربین AHD
پیش از شروع آموزش نصب دوربین AHD، لازم است تجهیزات و لوازم لازم برای نصب دوربین مداربسته AHD را فراهم کنید. اگر تمام لوازم را پیش از شروع نصب در اختیار نداشته باشید، پروسهی نصب دوربین مداربسته AHD بسیار زمانبر خواهد شد همچنین کیفیت و خروجی مورد انتظار را نخواهید گرفت. قطعات الزامی مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته AHD به شرح زیر است:
- دوربین مداربسته AHD
- دستگاه ضبط کننده دیجیتال (DVR)
- کابل تصویر و فیش BNC
- کابل شبکه و فیش شبکه
- کابل برق و فیش نَری
- هارد دیسک
- منبع تغدیه (آداپتور)
سایر لوازمجانبی نیز هستند که استفاده از آنها در نصب دوربین AHD الزامی نیست و وابسته به نیاز خود باید تصمیم بگیرید که از آنها استفاده کنید یا خیر. این لوازم عبارتند از:
- کم باکس(Cambox) اگر نمیدانید کمباکس چیست، به صفحه کمباکس مراجعه کنید.
- میکروفون در صورتیکه نیاز دارید همراه با تصویر، صدای محیط را نیز ضبط کنید.
- رَک(Rack) جهت اطلاعات بیشتر، به صفحه “رک دوربین مداربسته” مراجعه کنید.
- یو پی اس(UPS) اگر قصد دارید هنگام قطع شدن برق هم سیستم مداربسته شما به فعالیت خود ادامه دهد. (مطلب پیسنهادی: یو پی اس دوربین مداربسته)
- مودم وایرلس متصل به اینترنت برای انتقال تصاویر به موبایل شما و کنترل از راه دور.
همچنین برخی ابزار ها نیز هستند که وجود آنها الزامی نیست اما فرآیند نصب دوربین AHD را آسانتر میکند. این لوازم به شرح زیر هستند:
- آچار BNC پرسی درصورتیکه از فیش BNC پرسی استفاده میکنید) چرا که فیش BNC پیچی با پیچگوشتی و انبردست قابل نصب است.
- آچار شبکه در صورتیکه از کابل شبکه های شرکتی آماده با متراژ مشخص استفاده نمیکنید و قصد دارید که خودتان کابلکشی انجام دهید.
- دریل شارژی
- گِرد بُر کابل
شروع آموزش نصب دوربین AHD به صورت گام به گام
حال که با انواع لوازم و تجهیزات مورد استفاده آشنا شدهاید، میتوانیم با خیال راحت پروسهی آموزش نصب دوربین AHD بهصورت مرحلهبهمرحله را شروع کنیم. درصورتیکه با آموزش ویدیویی ارتباط بهتری برقرار میکنید، ویدیو زیر را مشاهده کنید. در ادامهی آموزش ویدیویی، آموزش نصب دوربین AHD به صورت متنی جامع و کامل قرار دارد.
آموزش ویدیویی نصب دوربین AHD
همچنین در انتهای این مقاله یک راهنمای خرید مختصر،مفید و جامع مرتبط با آموزش نصب دوربین AHD و خرید لوازم مورد نیاز برای شما آماده کردهایم.
مشخص کردن موقعیت قرارگیری دوربین ها و دستگاه DVR
ابتدا لازم است موقعیت قرارگیری دوربین ها روی سقف یا دیوار همچنین موقعیت قرارگیری دستگاه DVR را مشخص کنید. پیشنهاد میشود در این مرحله فقط جای نصب را مشخص کنید اما دوربینها را به دیوار پیچ نکنید. این اولین قدم از آموزش نصب دوربین AHD است.
نصاب های حرفهای پیش از این مرحله، با ترسیم یک نقشه موقعیت دوربین هارا همچنین دوربین مداربسته مناسب محیط را مشخص میکنند.
توجه داشتهباشید که دستگاه را در موقعیت مناسبی قرار دهید چرا که از هر دوربین مداربسته یک کابل به سمت دستگاه کشیده میشود.
محاسبه متراژ کابل مورد نیاز
پس از اینکه موقعیت دوربین ها روی دیوار مشخص شد، باید مقدار کابل مورد نیاز را بر اساس نوع کابلکشی(روکار یا توکار) تخمین بزنید.
توصیهی ما در آموزش نصب دوربین AHD این است که کابل ها تا حد امکان قابل روئیت و در عرض دید نباشند. برای این منظور میتوانید کابلکشی را به صورت توکارانجام دهید. در غیر اینصورت، از فلکسی(برای محیط های بیرونی) و داکت(برای محیط های داخلی) استفاده کنید.
آماده کردن کابل ها
در این مرحله از آموزش نصب دوربین AHD، باید کابل ها آمادهسازی شوند. به اینصورت که کابلها در متراژ مناسب برآورد شده بُرش داده شوند سپس فیش مناسب به دو سر آنها نصب شود.
برای کابل انتقال تصویر از فیش BNC پیچی یا پِرسی و برای کابل برق از فیش نَری استفاده میشود. آموزش نصب این فیش ها به کابل را با جستجو در اینترنت میتوانید فرا بگیرید.
کابل کشی
در مرحله بعدی از آموزش نصب دوربین AHD، سراغ برای اتصال دوربین به دستگاه ضبط تصویر(DVR)، از کابل ها استفاده میکنیم. پس از اینکه موقعیت دوربینها را روی دیوار مشخص کردید، کابل ها را بُرش داده و به 2سر آن ها فیش مربوطه را متصل کردید، نوبت به کشیدن کابل میرسد.
همانطور که پیشتر در آموزش نصب دوربین مداربسته AHD توضیح دادیم، سیم و کابلها نباید در معرض دید و دسترس باشند. این موضوع باعث افزایش طول عمر کابل میشود. به همین دلیل توصیه مشیود کابلکشی توکار صورت گیرد. اگر این امکان وجود نداشت، برای پوشاندن سیم و کابلها در محیطهای بیرونی از فلکسی و در محیط های درونی از داکت استفاده کنید.
آمادهسازی دوربینها
حال نوبت به اتصال دوربینها به کابلهای مربوطه فرا میرسد. از پایهی هر دوربین AHD، 2 سیم با فیشهای مادگی متفاوت خارج میشود. یکی ازاین مادگیها برای اتصال آداپتور جهت تامین برق دوربین و دیگری مادگی BNC جهت اتصال کابل تصویر است که در عکس زیر نمایش داده شده است:
وقتی آداپتور متصل به برق به دوربین وصل شود، دوربین مداربسته روشن میشود. با اتصال کابل تصویر از طریق فیش BNC به مادگی آن، دوربین قادر است تصاویر دریافت شده را انتقال دهد. از آنجایی که تصاویر دریافت شده باید به دستگاه DVR منتقل شوند، سر دیگر کابل تصویر باید به دستگاه DVR متصل شود.
در صورت تمایل به استفاده از کمباکس، آن را کنار دوربین مداربسته به دیوار پیچ کنید. همچنین اگر قصد دارید صدای محیط را همزمان با تصویر ضبط کنید، باید از میکروفون استفاده کنید. میکروفون را در موقعیت مناسب محیط قرار داده، آداپتور مربوط به آن را به مادگی وصل کرده سپس فیش AV را از یک طرف به میکروفون و از طرف دیگر به دستگاه DVR وصل کنید.
راهاندازی دستگاه ضبط تصویر و اتصال دوربین ها به دستگاه DVR
در گام بعدی از آموزش نصب دوربین AHD، باید ابتدا دستگاه DVR را راهاندازی کرده سپس دوربینها، میکروفون، مودم و نمایشگر را به آن وصل کنید. قسمت پُشت دستگاه DVR به شکل زیر است:
در ادامهی آموزش نصب دوربین AHD، به بررسی هر قسمت از دستگاه DVR میپردازیم:
فیش مادگی BNC جهت اتصال دوربین ها: این قسمت وابسته به تعداد کانال های دستگاه DVR، دارای تعداد ورودی متفاوتی است. دستگاه DVR داخل تصویر نوع 4 کانال است به همین دلیل دارای 4 ورودی است و از 4 دوربین مداربسته AHD پشتیبانی میکند. هر کانال دارای شناسه مختص به خود میباشد که در این دستگاه با V1 تا V4 مشخص شده است.
محل اتصال میکروفون: این قسمت نیز به تعداد کانال های دستگاه DVR ورودی دارد و مانند ورودی های دوربین مداربسته، شناسه های منحصر بهفرد دارد که با A1 تا A4 مشخص شدهاند.
حتما دوربین و میکروفون را به شناسههای مشترک وصل کنید. بهعنوان مثال شما دوربین A را به V1 پشت دستگاه وصل کردهاید و میخواهید یک میکروفون هم در محیط قرار دهید تا همراه با تصویر، صدای محیط هم رکورد شود. در این حالت باید میکروفون مرتبط با دوربین را به A1 وصل کنید.
این فرآیند برای دستگاه به این معنی است که صدای دریافت شده از طریق پورت صدای A1 متعلق به تصویر دریافت شده از پورت تصویر V1 است.
محل اتصال نمایشگر: شما نیاز دارید تا تصاویر ضبط شده توسط دوربین را که به دستگاه DVR انتقال دادهاید، در مانیتور ببینید. به همین دلیل ورودیهایی به این منظور پشت دستگاه DVR تعبیه شدهاست. اگر نمایشگر شما از HDMI پشتیبانی میکند، این کابل عمل انتقال تصویر و صدا را همزمان انجام میدهد اما اگر تصمیم دارید از VGA استفاده کنید، باید همراه با آن از فیش صدا هم استفاده کنید.
محل اتصال مودم: اگر قصد دارید از فواصل طولانی به تصاویر دوربین مداربسته خود دسترسی داشته باشید، تصویر زنده مشاهده کنید و سیستم مداربسته خود را کنترل کنید، باید DVR را به مودم وصل کنید تا انتقال تصویر به کمک اینترنت از DVR به موبایل یا کامپیوتر شما صورت گیرد. این ورودی مختص اتصال مودم به سیستم مداربسته است.
محل اتصال موس و UBS بکآپ: جهت برقراری ارتباط با نرمافزار دستگاه DVR نیازمند اتصال موس هستید، البته با کنترل و دکمههای روی خود پنل هم میتوانید با نرمافزار کار کنید.
USB بکآپ هم به این دلیل است که اگر تصمیم داشتید بخشی از تصاویر ضبط شده را به مراجع قانونی تحویل دهید، یک فلش یواسبی به ورودی وصل کرده و از طریق نرمافزار DVR مشخص میکنید که فیلمهای کدام تاریخ و ساعت روی فلش کپی شود.
محل اتصال آداپتور: برق مورد نیاز دستگاه DVR از این قسمت تامین میشود. همراه با هر دستگاه DVR، یک آداپتور و موس هم ارسال میشود که باید آداپتور متصل به برق را به این قسمت وصل کنید.
ورودی RS485: اگر در سیستم مداربسته شما دوربین های گردان که در بازار به عنوان دوربین مداربسته اسپیددام مطرح هستند استفاده میکنید، باید از این ورودی استفاده کنید. البته که در نسل جدید دوربین های مینیاسپیددام نیازی به RS485 نیست.
مرحله پایانی
به شما تبریک میگوییم، شما پروسه آموزش نصب دوربین AHD را پشت سر گذاشته و تبدیل به یک نصاب شده اید!
در قسمت آخر از آموزش نصب دوربین مداربسته AHD، نوبت به تمیزکاری میرسد. باید با استفاده از بَست، سیم های اضافی را مرتب کنید. اگر از داکت استفاده کردهاید درپوش آنها را قرار دهید و مطمئن شوید تا حد امکان، کابل و سیم در معرض دید نیست.
در انتها هم وابسته به نرمافزار دستگاه DVR خود(که بهترین نرمافزار از دید ما XMeye یا XMeye-PLUS است) روی موبایل یا کامپیوتر خود نرمافزار مناسب را نصب کنید تا بتوانید سیستم مداربسته را از راه دور تحت کنترل بگیرید.
اگر با نرمافزار ایکسامآی و نسخه پلاس آن آشنایی ندارید، مقاله “آموزش نرمافزار XMeye” را مطالعه کنید.
یک راهنمای خرید مختصر، مفید و جامع!
اگر هنوز محصولات و تجهیزات ذکر شده را تهیه نکردهاید و قصد خرید آنها را دارید، در ادامه به شما یک مشاوره خرید مختصر و مفید میدهیم. درصورتیکه نیاز به جزئیات بیشتر داشتید، میتوانید به صفحه مربوط به مشاوره خرید آن محصول مراجعه کنید.
انتخاب دوربین مناسب
انتخاب کیس: اگر قصد خرید دوربین AHD دارید، این نکته حائز اهمیت است که برای محیط های بیرونی که رو باز و بدون سقف هستند، از دوربین بولت(یا بالت) استفاده کنید چرا که این دوربین ها ضدآب هستند. اما اگر مورد استفاده شما محیط های داخلی است، دوربین دام(یا گنبدی) انتخاب بهتری هستند به این دلیل که ظاهر جمع و جور تری نسبت به دوربین های بولت دارند.
در صورتیکه نیاز به اطلاعات بیشتر در رابطه با کیس دوربین مداربسته دارید، به صفحه انواع کیس دوربین مداربسته مراجعه کنید. همچنین جهت خرید دوربین AHD باکیفیت و گارانتی 1ساله، به قسمت فروش دوربین AHD فروشگاه تک پلاس مراجعه کنید.
انتخاب لنز: در رابطه با رزولوشن و کیفیت مورد انتظار خود، اگر به جزئیات بسیار زیادی نیاز ندارید و قصد دارید کلیات محیط را رصد کنید دوربین های 2مگاپیکسل پاسخگوی نیاز شما هستند. اما اگر جزئیات برای شما مهم است مثلا عدد اسکناس های صندوق، از دوربین های 5مگاپیکسل استفاده کنید.
انتخاب بُرد: در رابطه با انتخاب بُرد مناسب، مطالب و نکات بسیاری وجود دارد که از حوصله این آموزش خارج است اما پیشنهاد ما برای انتخاب بُرد به شرح زیر است:
- 307 SONY fullhan: برای دوربین های 2مگاپیکسل که در تهیه آنها مقداری مشکل است و واردات آنها کمتر شدهاست.
- 2053 HS :برای دوربین 2مگاپیکسل که در بازار موجود هستند و کیفیت بسیار خوبی دارند.
- 335 SONY fullhan: برای دوربین های 5مگاپیکسل.
- 5053 fullhan: برای دوربین های 5مگاپیکسل.
نکتهای که در تهیه بُرد مناسب دوربین مداربسته باید توجه داشته باشید این است که حتما از برد های اورجینال استفاده کنید بهاین دلیل که بُرد های تقلبی با قیمت پایینتر در بازار موجود هستند. اگر نیاز به توضیحات بیشتر دارید، از صفحه انواع برد دوربین مداربسته مراجعه کنید.
دید در شب: دید در شب های متنوعی روی دوربین های مداربسته قرار میگیرند اما بهترین انتخاب در دید در شب، نوع وارملایت است که در تاریکی شب با نور معقول محیط، تصویر رنگی فراهم میکند.
در صفحه انواع دید در شب دوربین مداربسته، توضیحات کامل و جامعی از مدل های مختلف به همراه مزایا و معایب هرکدام ذکر شده است.
1,280,000 تومان – 1,930,000 تومان
840,000 تومان
900,000 تومان – 1,300,000 تومان
انتخاب دستگاه ضبط کننده تصویر(DVR) مناسب
انواع DVR در بازار وجود دارند که وابسته به نیاز خود باید آنهارا تهیه کنید. وابسته به تعداد دوربین های خود، یکی از DVR های زیر را انتخاب کنید:
- دیویآر 4کانال: برای نصب 4عدد دوربین مداربسته AHD
- دیویآر 8کانال: برای نصب 8عدد دوربین AHD
- دیویآر 16کانال: برای نصب 16 عدد دوربین مداربسته AHD
اگر تعداد دوربین های شما بیشتر از 16 عدد است(مثلا 20عدد) میتوانید از یک دستگاه 4کانال و یک دستگاه 16 کانال یا 5 عدد دستگاه 4 کانال استفاده کنید. ضمنا توجه داشتهباشید حتما نرمافزار دستگاه DVR شما XMeye یا XMeye-PLUS باشد. نرمافزار های دیگری مانند Nova نیز هستند اما پیشنهاد نمیکنیم.
در صورتیکه قصد تهیه دستگاه DVR درجه1 دارید، از قسمت فروش DVR فروشگاه تک پلاس دیدن کنید.
3,440,000 تومان – 10,500,000 تومان
2,200,000 تومان – 6,800,000 تومان
2,574,000 تومان – 3,400,000 تومان
انتخاب کابل های مورد نیاز
در نصب دوربین مداربسته AHD، دو نوع کابل مورد نیاز است. کابل تصویر و کابل برق. نسل جدیدتری از کابل های دوربین مداربسته موسوم به کابل ترکیبی نیز وارد بازار شده اند که درواقع تلفیق کابل تصویر و کابل برق است.
کابل ترکیبی جایگزین مناسبی برای کابل تصویر و کابل برق است به این دلیل که به صورت ترکیبی، هردوی این کابلها را در یک رشته سیم تعبیه کرده است. به همین دلیل توصیه میکنیم اگر محیط شما کوچک است به جای خرید کابل برق و کابل تصویر به صورت جداگانه، کابل ترکیبی تهیه کنید تا هردو قابلیت انتقال تصویر و برق را در یک کابل فراهم کنید.
اما اگر فاصله دوربین های شما از دستگاه DVR زیاد است، خرید کابل ترکیبی هزینه اضافی است همچنین استاندارد نیست چرا که باعث کاهش آمپر در کابل برق میشود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم از کابل های مجزای برق و تصویر استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که دغدغه فراهم کردن پریز برق نزدیک هر دوربین برای اتصال آداپتور وجود دارد.
کابل های پیشنهادی ما به شرح زیر است:
- کابل ترکیبی با ضخامت مس 06 و با ضخامت کابل برق 2 در نیم: این نوع کابل یک انتخاب اقتصادی و مقرون به صرفه است.
- کابل ترکیبی با ضخامت مس 07 و ضخامت کابل برق 2 در 1: این نوع کابل، خیال شما را بابت عدم ایجاد نویز و اختلال در آمپر فراهم میکند. اگر به هر دلیلی تصمیم دارید در محیط های بزرگ هم از کابل ترکیبی استفاده کنید حتما این مدل را انتخاب کنید. برای محیط های کوچک در صورتیکه مشکلی بابت افزایش هزینه اندک ندارید، این کابل ارزش خرید بسیار بالایی دارد.
- کابل RG59 با ضخامت مس 07 و شیلد 96 رشته: این مدل مناسب محیط های بزرگ است که دوربین های شما فاصله زیادی از دستگاه DVR دارند.
- کابل شبکه شرکتی: هدف از اتصال مودم به سیستم مداربسته، انتقال تصویر به موبایل شما از طریق اینترنت است. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم مودم خود را در نزدیک ترین فاصله به دستگاه قرار دهید و کابل شرکتی با متراژ مناسب که دارای فیش شبکه نیز هستند برای آن تهیه کنید.
در خرید کابل هم به این نکته توجه کنید که کابل های تقلبی در بازار وجود دارند که به جای مغزی مس از آلیاژ های شبه مس استفاده میکنند یا تعداد رشته های کمتری دارند. به همین دلیل توصیه میکنیم از فروشگاه معتبر کابل هایی با برند معتبر تهیه کنید. برند های لگرند و نگزنس، 2 برند معتبر و با کیفیت بین کابل های دوربین مداربسته هستند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، از صفحه انواع کابل دوربین مداربسته و جهت خرید کابل باکیفیت، از قسمت فروش کابل دوربین مداربسته فروشگاه تک پلاس بازدید کنید.
976,000 تومان – 3,260,000 تومان
4,000,000 تومان – 5,000,000 تومان
830,000 تومان – 2,510,000 تومان
930,000 تومان – 3,000,000 تومان
انتخاب فیش و کانکتور ها
فیش ها با برند های متفاوتی در بازار وجود دارند اما در کل، در فرآیند نصب دوربین AHD برای کابل تصویر نیاز به فیش BNC(پیچی یا پرسی) و برای انتقال برق نیاز به فیش نَری دارید. این موارد برای کابل ترکیبی هم صادق است.
برند معتبر تولید کننده فیش BNC، شرکت ETTO است اما فیش های دیگری در بازار وجود دارند که کیفیت عالی و مشابه دارند درحالیکه قیمت آن ها نصف ETTO است.
در صفحهی انواع فیش دوربین مداربسته، اطلاعات کامل و جامعی از انواع فیش ها و کانکتور ها گردآوری کردهایم. همچنین جهت خرید فیش های باکیفیت با قیمت مناسب، میتوانید از قسمت فروش فیش دوربین مداربسته مراجعه کنید.
10,000 تومان
5,000 تومان
4,000 تومان
10,000 تومان
10,000 تومان
انتخاب هارد دیسک
جهت ذخیره تصاویر ضبط شده، نیاز به هارد هستید. هارد داخل دستگاه DVR قرار میگیرد. برای سیستم های مداربسته، هارد های زیر توصیه میشود:
- هارد وسترن دیجیتال بنفش اصلی: این هارد ها، اختصاصی برای دوربین های مداربسته تولید شدهاند و بهترین انتخاب برای سیستم های مداربسته و امنیتی است.
- هارد وسترن دیجیتال قرمز و مشکی: این هارد ها نیز برای دوربین مداربسته مناسب هستند اما هزینه بسیار بیشتری دارند و خرید آنها به صرفه و منطقی نیست.
محاسبه ظرفیت هارد نیز به عوامل گوناگونی مانند کیفیت ذخیره و تعداد دوربین ها بستگی دارد اما به طور میانگین، هر هارد روزانه 2گیگابایت فضا(یعنی ماهیانه 60گیگ) از فضای هارد را اشغال میکند. با این حال، میتوانید از نرمافزار محاسبه ظرفیت هارد دوربین مداربسته نیز استفاده کنید.
ضمنا توجه داشتهباشید که هارد اصلی با گارانتی معتبر خریداری کنید نه هارد های شرکتی که عموما تقلبی یا ریفر شده بوده و لیبل آنها واقعی نیست.
جهت کسب اطلاعات جامعتر، به صفحه هارد دوربین مداربسته و جهت خرید هارد اصلی و نو با گارانتی معتبر، به قسمت فروش هارد دوربین مداربسته فروشگاه ما مراجعه کنید.
4,500,000 تومان
2,400,000 تومان
2,100,000 تومان
495,000 تومان
380,000 تومان
انتخاب آداپتور
برای انتخاب آداپتور، فاکتورهای متفاوتی مانند تعداد دوربینها و فاصله آنها از دستگاه DVR دخیل است. اما در نظر داشتهباشید که برای هر دوربین مداربسته به یک عدد آداپتور 12 ولت 2 آمپر احتیاج دارید. اما وابسته به تعداد دوربین های خود، میتوانید از آداپتور هایی با ولتاژ بالاتر استفاده کنید. فرآیند نصب دوربین AHD بسیار حساس است، با یک آداپتور بیکیفیت آن را حیف نکنید:)
توجه کنید که حتما از آداپتور های وارداتی استفاده کنید درگیر موضوع سوختگی و خرابی آداپتور ها نشوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه آداپتور دوربین مداربسته مراجعه کنید. همچنین اگر قصد خرید آداپتور های باکیفیت و درجه1 وارداتی دارید، از قسمت فروش آداپتور وارداتی تک پلاس دیدن کنید.
360,000 تومان
340,000 تومان
307,000 تومان
170,000 تومان
74,000 تومان